Archief van de nieuwsberichten 2007 en 2008                                     

terug

 

 

De kindervakantieweek 2008 was super

De vierendertigste kindervakantieweek zit erop. Het was een superweek. Klik hier voor een kort verslag van de week.

 

Bestuur, leiding en deelnemers bedanken hierbij de beide ’s-Gravenzandse voetbal-verenigingen S.V. en V.V.  en alle personen en bedrijven, die deze fantastische week mogelijk hebben gemaakt. Klik hier voor het overzicht van onze sponsors.

 

Inmiddels staan de foto’s op de website. Klik op hier (Fotoboek) om ze te bekijken. 

 

Ook dit jaar hebben we weer een mand met spullen die tijdenszijn achtergebleven.

Voor de gevonden voorwerpen kunt u contact opnemen met de familie Heskes, telefoon 41 23 49

 

geplaatst op 30 augustus 2008

 

Route parade

Op dinsdag en woensdag werken de kinderen aan de praalwagens en aan hun bolderkarren en skelters. Om kwart over 6 vertrekken we in een grote stoet vanaf het voetbalterrein aan de Julianaweg. Onze route: Koningin Julianaweg, Eikenlaan, Populierenstraat, Oudelandstraat, Langestraat, Marktplein. Van 19:00 tot 19:30 is er een muziekfestijn op het Marktplein. 

 

geplaatst op 26 augustus 2008

 

Foto’s van de leiding op de site

We hebben van alle leiding foto’s gemaakt. Ze staan inmiddels op de site. Klik hier voor de foto’s. De foto’s die tijdens de kindervakantieweek gemaakt zijn en worden volgen spoedig. Hou de site in de gaten

 

geplaatst op 26 augustus 2008

 

 

600 mensen actief tijdens de kindervakantieweek

Nog 7 nachtjes slapen en dan klinkt het startsein voor de 34-ste kindervakantieweek van ’s-Gravenzande. Er doen bijna 420 kinderen mee, verdeeld over 42 groepen. Elke groep heeft twee vaste begeleiders. Een deel van de leiding heeft twee groepen onder haar hoede en is daarmee volle dagen actief.
Veel vrijwilligers, o.a hulpouders, hulpleiding en bestuursleden, ondersteunen het geheel.  Alles opgeteld zijn er rond de 600 kinderen en vrijwilligers actief tijdens deze kindervakantieweek. En we zullen er met zijn allen weer een mooi feest van maken!

geplaatst op 18 augustus 2008

 

 

Sponsors bedankt

De kindervakantieweek wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen en bijdragen in natura van de sponsors. Klik hier voor het overzicht van onze sponsors.

 

geplaatst op 18 augustus 2008

 

 

Extra leiding gezocht

Het bestuur is hard op zoek naar extra leiding die de kinderen op de wachtlijst kan begeleiden. Lijkt het je leuk om samen met een leefijdgenoot een groepje kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 of 9 tot 12 te begeleiden, neem dan zo snel mogelijk contact op via harriet@kindervakantieweek.info

geplaatst op 8 juni 2008

 

 

Wie o wie helpt ons aan een grote aanhangwagen?

De kinderen gaan dit jaar een vijftal praalwagens maken op het Juliana Sportpark die gebruikt zullen gaan worden tijdens een zomercarnaval parade op woensdagavond 27 augustus, die door 's-Gravenzande zal gaan. Voor deze parade zoekt het bestuur ook nog grote aanhangers die omgetoverd kunnen gaan worden tot echte feestwagens voor het vervoeren van bands en danseressen. Voor meer informatie hieromtrent kunt u bellen met Edwin van Wensveen, 06-51179215 of een email sturen naar edwin@kindervakantieweek.info

geplaatst op 8 juni 2008

 

 

Volledig uitverkocht

Vanmiddag hebben 380 kinderen een deelnamebewijs aan de kindervakantieweek kunnen bemachtigen.

Binnen drie kwartier waren de kaarten voor de oudste kinderen uitverkocht en later op de middag raakten we ook door de kaarten voor de jongste kinderen heen. Er staan maar liefst 45 kinderen op de reservelijst! Wij zullen proberen om hen nog een plekje te bieden en daarvoor is nog nieuwe leiding nodig.

Ook vaders en moeders kunnen / mogen een groepje leiden! Wil je een groep van 10 kinderen leiding geven, meld je dan zo spoedig als mogelijk aan bij Harriet, email harriet@kindervakantieweek.info  Wij houden bij het indelen van de groepen rekening met de leeftijd van de kinderen, dus wacht niet te lang met aanmelden! We gaan binnenkort aan de slag met het indelen van de groepjes.

geplaatst op 4 juni  2008

 

 

Programma rode kaarten

Helaas is op de rode kaarten een verkeerd programma afgedrukt. Binnenkort kunt u het juiste programma downloaden van de website. Een iets minder uitgebreide versie van het programma kunt u nu al vinden onder het menu-item `programma`.

geplaatst op 4 juni 2008

 

 

Kaartverkoop op 4 juni 2008

Op 4 juni vindt in de bibliotheek van 13:30 tot 15:30 uur de kaartverkoop voor deelname aan de kindervakantieweek plaats.

De kinderen die in ´s-Gravenzande naar school gaan ontvangen in de week van 26 – 30 mei een inschrijfformulier. Niets ontvangen? Klik dan hier voor het inschrijfformulier.

geplaatst op 18 mei  2008

 

 

Blauwe ballen sparen

Wilt u voor ons de lege, blauwe ballen van de Hoogvliet sparen? We kunnen ze gebruiken voor de versiering van een praalwagen voor de parade. U kunt de ballen inleveren tijdens de kaartverkoop in de bibliotheek.

geplaatst op 18 mei  2008

 

 

Oproep voor extra leiding: aanmelden voor 1 juni

Er heeft zich al veel leiding aangemeld voor dit jaar. We verwachten dat we nog voor een paar extra groepen leiding nodig hebben, met name voor de oudere kinderen.

Vind je het leuk om met kinderen op te gaan én een onwijs gave week te beleven?
Meld jezelf dan aan als leiding bij Harriet, email harriet@kindervakantieweek.info 

Graag voor 1 juni i.v.m. de kaartverkoop.

geplaatst op 18 mei  2008

 

 

Tweede bijeenkomst leiding op donderdagavond 15 mei

 

De leiding die op 9 april niet aanwezig was en alle leiding die zich nog aanmeldt, wordt uitgenodigd voor de bijeenkomst die wordt gehouden op donderdagavond 15 mei. Tijdens deze bijeenkomst worden jullie geinformeerd over het programma voor dit jaar. Vandaag worden jullie geinformeerd via de nieuwsbrief. Binnenkort valt de uitnodiging voor deze bijeenkomst ook nog in je brievenbus.

Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen? Klik hier voor de online-versie.

geplaatst op 26 april  2008

 

 

Voorbereiding parade: creatievelingen gezocht

 

Een aantal mensen van het bestuur zijn bezig met de uitwerking van de parade. Er zijn diverse attributen bedacht die de kinderen zelf kunnen maken, zoals o.a. muziekinstrumenten (sambaballen, trommel, tamboerijn), pompoenen, maskers, zonnekleppen, hawaiketting, arm- en enkelbanden etc.  Daarnaast zijn we met de praalwagens aan de slag, zodat we een idee hebben over hoe ze eruit komen te zien en wat we allemaal nodig hebben.

Heb je zin om mee te denken in de voorbereidingsgroep, dan kun je contact opnemen met Colette van Geest, tel. 24 14 34, email colette@kindervakantieweek.info

Het is de bedoeling om woensdagavond 14 mei bij elkaar te komen.

geplaatst op 26 april  2008

 

 

Kindervakantieweek op Hyves

 

Chantal en Elianne hebben op Hyves een pagina geopend voor iedereen die meedoet, wel eens heeft meegedaan, leiding is (geweest) of bestuurslid is (geweest) van de kindervakantieweek in ’s-Gravenzande.

Zij roepen je op om je ervaringen te delen en leuke foto’s of filmpjes erop te zetten!

De kindervakantieweek is te vinden op: http://kvwsgravenzande.hyves.nl/

 

 

Eerste bijeenkomst leiding op woensdagavond 9 april

 

Het wordt de hoogste tijd om jullie te informeren over de plannen voor dit jaar. De eerste leidingavond wordt gehouden op woensdagavond 9 april. Vandaag worden jullie geinformeerd via de nieuwsbrief. Binnenkort valt de uitnodiging voor deze bijeenkomst ook nog in je brievenbus.

Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen? Klik hier voor de pdf-versie.

geplaatst op 21 maart  2008

 

 

Gezocht: vrijwilligers voor ontwerp en voorbereiding bouw praalwagens

 

Dit jaar staan de activiteiten in het thema van "zomercarnaval" en willen we een parade organiseren. Bij een parade horen een aantal grotere praalwagens, die we samen met de kinderen willen gaan bouwen en versieren. Het kan allemaal niet te ingewikkeld en groots worden, want de voorbereidingstijd is beperkt

 

Wij zoeken vrijwilligers die de bouw van een dergelijke praalwagen willen voorbereiden en  plannen en die de leiding willen nemen tijdens het bouwen van de wagen. Het is de bedoeling dat er zo'n 30 tot 40 kinderen aan de praalwagen kunnen werken met begeleiding van de leiding van hun eigen groepje.

Tip: studeer je en vind je een dergelijke activiteit leuk om te doen? Wellicht kun je er studiepunten mee verdienen. Neem hiervoor contact op met je opleiding.

geplaatst op 7maart  2008

 

 

Swingend zomercarnaval

 

In de laatste week van de zomervakantie gaat ’s-Gravenzande helemaal los tijdens het zomercarnaval van de kindervakantieweek.

Dit jaar staan de activiteiten van de kindervakantieweek in het teken van het zomercarnaval met op de woensdagavond een echte parade met veel muziek, versierde wagens, fietsen, karren en alles wat verder nog kan rijden. Daaromheen dansen en springen verklede kinderen en leiding.

De kindervakantieweek belooft dit jaar een vrolijk feest te worden!

geplaatst op 17 februari  2008

 

 

Gift van 500 euro van de Business Club Rood Wit

 

Op 12 januari ontving het bestuur een cheque van Euro 500,- uit handen van Henk Otten, namens de leden van de Business Club Rood Wit.Met deze donatie kunnen we  hele mooie dingen doen tijdens de Kindervakantieweek die ieder jaar, al bijna 35 jaar lang, in de laatste week van de schoolvakanties plaatsvindt. De ruim 400 kinderen kunnen in deze week naar hartelust spelen en creatief zijn.

geplaatst op 12 januari  2008

 

 

Bestuur Kindervakantieweek zoekt versterking

 

Ieder jaar verzorgt de Stichting Kindervakantieweek ‘s-Gravenzande in de laatste week van de zomervakantie de Kindervakantieweek voor alle basisschool kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Het Bestuur bestaat uit een 8-tal enthousiaste mensen, die zich vanaf februari 1 keer per maand buigen over het programma en de organisatie van de Kindervakantieweek.

Aangezien 1 van de bestuursleden heeft aangegeven dat zij het komende jaar voor de laatste keer zal gaan meedraaien in de organisatie, is het Bestuur op zoek naar een nieuw bestuurslid. Als bestuurslid lever je een bijdrage in de organisatie van de week en ben je in de week zelf minimaal 3 dagen beschikbaar voor ondersteuning. Het bestuur heeft de beschikking over circa 80 leiders en leidsters, die de groepjes met kinderen leiden. Ben je creatief, ben je een teamplayer en ben je de laatste week van de zomervakantie beschikbaar om hand en spandiensten te verrichten dan komen wij graag met jou in contact. Voor meer informatie omtrent de Kindervakantieweek kun je verder kijken op deze website of je kunt bellen met:

Jacqueline Bak (Secretaris) 0174-420970

Edwin van Wensveen (Voorzitter) 06-51179215.

geplaatst op 11 november  2007

 

Gevonden voorwerpen 2007

 

Ook dit jaar hebben we weer manden vol verzameld met spullen die zijn achtergebleven.

We hebben heel veel hamers, maar o.a. ook jasjes, zwembroeken en een slaapzak.

Voor de gevonden voorwerpen kunt u contact opnemen met de familie Heskes, telefoon 41 23 49

geplaatst op 4 september  2007

 

 

Foto’s staan op de website

 

De eerste foto’s staan op het internet. Ze zijn alleen toegankelijk via onze site. U kunt ze vinden door te klikken op de dag of het dagdeel in het fotoboek.

Klik hier voor het fotoboek of klik op “fotoboek” in het menu links op deze pagina.

Het is helaas niet gelukt om alle hutten met kinderen op de foto te zetten. Heeft u nog leuke foto’s voor de website dan houden wij ons aanbevolen. U kunt u foto’s mailen naar: info@kindervakantieweek.info

geplaatst op 2 september  2007

 

 

Bedankt

 

De kindervakantieweek 2007 zit erop. We kijken terug op een geweldige week met zeer goed weer. Wij willen leiding, sponsors, hulpleiding, hulpouders en allen die zich hebben ingezet om deze kindervakantieweek tot een succes te maken hartelijk danken voor hun bijdrage.

geplaatst op 2 september  2007

 

 

Nieuwe sponsors

 

Ook dit jaar zijn er weer veel sponsors die een geldbedrag doneren of een bijdrage leveren in natura. Dankzij deze sponsors zijn de kosten voor deelname slechts beperkt gestegen, kunnen we hier en daar wat extra’s doen voor de kinderen en de kinderen voorzien van een gezonde Westlandse kost.

Op de sponsorpagina kunnen je terugvinden welke bedrijven de kindervakantieweek een warm hart toedragen. 

geplaatst op 23 juli 2007

 

 

Nieuwe foto’s van de leiding op de website

 

Tijdens de derde avond met de leiding is weer een aantal leiding op de foto gegaan.

De foto’s zijn te vinden door in de linker menukolom te klikken op het item “leiding”. Sta je er nog niet bij? Mail dan een foto van jullie tweeën naar info@kindervakantieweek.info  en dan zorgen we dat je er ook bij komt te staan.

geplaatst op 23 juli 2007

 

 

Derde leidingbijeenkomst erg gezellig

 

Op 5 juli is de derde bijeenkomst met de leiding gehouden. Op deze bijeenkomst zijn de indelingen van de groepen uitgedeeld en het draaiboek. We hebben met zijn allen op een leuke manier het draaiboek doorgenomen.

Een paar foto’s van de leidingavond zijn te zien op: klik hier

geplaatst op 23 juli 2007

 

 

Foto’s van de leiding op de website

 

Tijdens de tweede avond met de leiding is een start gemaakt met het fotograferen van de leiding. Ze staan er nog niet allemaal op, maar het begin is er. De foto’s zijn te vinden door in de linker menukolom te klikken op het item “leiding”.

geplaatst op 23 juni 2007

 

 

Derde bijeenkomst met de leiding op 5 juli a.s.

 

Op donderdagavond 5 juli a.s. wordt de derde bijeenkomst met de leiding gehouden. Tijdens deze bijeenkomst zullen we het draaiboek behandelen, waarbij jullie zelf mee mogen doen.

Klik hier voor de uitnodiging

geplaatst op 22 juni 2007

 

 

De kaartverkoop voor 2007 is beeindigd!

 

De groepen zijn ingedeeld en de bussen zijn vol. Er doen dit jaar bijna 400 kinderen mee. Zij worden tijdens de kindervakantieweek begeleid door 64 leiding. Daarnaast is er hulpleiding en zijn er hulpouders, die tijdens de week hand- en spandiensten zullen verlenen.

geplaatst op 22 juni 2007

 

 

Nog plaatsen beschikbaar!

 

De kaartverkoop in de bibliotheek is inmiddels achter de rug.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Wil je meedoen met de kindervakantieweek en je hebt je nog niet aangemeld? Neem dan contact op met de familie Heskes, telefoon 412349 .

geplaatst op 9 juni 2007

 

 

Tweede bijeenkomst met de leiding op 9 mei a.s.

 

Op woensdagavond 8 mei a.s. wordt de tweede bijeenkomst met de leiding gehouden. Tijdens deze bijeenkomst wordt het programma doorgesproken en wordt een workshop schmincken gehouden. Tijdens deze workshop mag je natuurlijk ook zelf aan de slag.

Klik hier voor de uitnodiging

geplaatst op 28 april 2007

 

 

Tenten gezocht

 

De oudste kinderen mogen tijdens de kindervakantieweek een nachtje kamperen. Wij zoeken voor de overnachting wat grotere (bungalow)-tenten. Heeft u een tent waar minimaal 5 personen in kunnen slapen en wilt u die tent een nachtje uitlenen, neem dan per email contact op met ons.

Wij hopen dat u zelf in de gelegenheid bent om de tent op te zetten en af te breken.

geplaatst op 28 april 2007

 

 

Kampeerterrein Staelduin

 

De kindervakantieweek vindt net als de voorgaande twee jaar, plaats op het scoutingterrein Staelduin aan de Maasdijk. We hebben dit keer een aantal kleinere velden tot onze beschikking die wat meer naar achteren gelegen zijn op het terrein.

Klik hier voor het programma

geplaatst op 28 april 2007

 

 

Nog meer leiding gezocht

 

Ben je 15 jaar of ouder en wil je ook een groepje kinderen begeleiden tijdens de kindervakantieweek? Stuur ons een email met je gegevens.

geplaatst op 1 april 2007

 

 

Grote opkomst leidingavond 26 maart

 

Ruim 40 leiding verzamelden zich afgelopen maandag bij Rexnord voor de eerste leidingavond. Naast een heleboel vertrouwde gezichten, waren er gelukkig ook weer veel nieuwe gezichten.  De leiding was vanuit de weide omtrek op komen dagen. Naast leiding uit het Westland, hebben we dit jaar ook leiding uit Den Haag, Leidschendam, Maassluis en Schiedam. Namens de kinderen van ’s-Gravenzande allemaal alvast hartelijk dank. Wij gaan er met zijn allen een gave Westlandse week van maken!

geplaatst op 1 april 2007

 

 

Thema: Westland

 

De kindervakantieweek staat dit jaar in het thema van ons eigen Westland. Dus dat wordt ballen racen, komkommer-estafette, handelen en natuurlijk je eigen hok (hut) bouwen.

geplaatst op 1 april 2007

 

 

Voorlopig programma 2007 gereed

 

Het voorlopige programma van de kindervakantieweek in 2007 is voorbereid door het bestuur en op de eerste leidingavond besproken met de leiding. Het programma is grotendeels vergelijkbaar met vorig jaar: we gaan weer hutten bouwen en een dagje uit met zijn allen. De oudste kinderen mogen een nachtje blijven slapen en met de jongste kinderen die een zwemdiploma hebben gaan we een ochtend naar het zwembad.

De bestemming voor het dagje uit is Drievliet.

Klik hier voor het voorlopige programma

geplaatst op 1 april 2007

 

 

Nieuwe website online

 

De kindervakantieweek ’s-Gravenzande heeft sinds kort een eigen volledig vernieuwde website. Hierop vindt je het laatste nieuws, de uitnodigingen voor de bijeenkomsten met de leiding, het programma, een foto van het bestuur en een smoelenboek van de leiding.

geplaatst op 16 maart 2007

 

 

Eerste bijeenkomst met de leiding op 26 maart a.s.

 

Op 26 maart a.s. wordt de eerste bijeenkomst met de leiding gehouden. Tijdens deze bijeenkomst wordt het programma doorgesproken.

Klik hier voor de uitnodiging

geplaatst op 16 maart 2007

 

 

Twee nieuwe bestuursleden

 

Vorig jaar hebben we afscheid genomen van een aantal bestuursleden. Inmiddels is het bestuur versterkt met Marina van Marrewijk en Colette van Geest.  Wij wensen hen een goede en gezellige tijd toe binnen de kindervakantieweek ’s-Gravenzande.

geplaatst op 16 maart 2007

 

terug