Kindervakantieweek 2008 : Zomercarnaval in ís-Gravenzande

 

Het weer werkte niet helemaal mee tijdens de 34e editie van de ís-Gravenzandse kindervakantieweek. Het bleef de gehele week droog, maar met een thema Zomercarnaval zou een tropisch zonnetje wel bijdragen aan de juiste sfeer.

 

Het bestuur van de Stichting Kindervakantieweek ís-Gravenzande had een gevarieerd programma samengesteld voor de 420 deelnemende basisschool leerlingen.

 

De maandag werd een vossenjacht-speurtocht georganiseerd vanuit de Westlandhal in ís-Gravenzande. In groepjes werd een gezocht naar de verschillende vossen die soms onherkenbaar waren opgesteld als glazenwasser, postbode of als zwerver.

 

Op dinsdag werden de voorbereidingen gestart voor de zomercarnaval parade van de woensdag, die het hoogtepunt zou gaan worden van deze editie van de kindervakantieweek. Twee dagen werd er getimmerd, geschilderd, geknutseld en gebouwd om de zes praalwagens tip top in orde te maken voorde grote parade. Nadat alle deelnemers door cafetaria De Parel uit ís-Gravenzande waren voorzien van een patatje in de Rood Wit kantine werd er op woensdag rond kwart over 6 gestart met de Zomercarnaval parade. Er waren prachtige wagens gebouwd met de themaís Aquarium, Showbizz, Sport & Bewegen, Bloemen en China. De parade werd compleet gemaakt met een popmuziekwagen van Okidoki uit ís-Gravenzande en een boot van de Reddingsbrigade. Dankzij de chauffeurs van Richard Wijnbergen Kassenbouw b.v. uit ís-Gravenzande, konden alle praalwagens in beweging komen en opstomen naar het centrum van ís-Gravenzande. Het werd een enorme happening met muzikale omlijsting van Phoenix uit Poeldijk, DJ Henkie en KABAAL en The Gym maakte het geheel af met prachtige tropische danseressen op de praalwagens.

 

Op donderdag werden er tropische spelletjes gedaan in het zwembad en werd er een bezoek gebracht aan de Reddingsbrigade, waarbij de ís-Gravenzandse schooljeugd alles werd bijgebracht over de functie van de Reddingsbrigade afgewisseld met leuke spelletjes op de strand.

 

Traditioneel werd deze vakantieweek op vrijdag afgesloten met het jaarlijkse uitje. 8 bussen met 487 enthousiaste ís-Gravenzanders vertrokken richting Drievliet om daar de laatste vrije dag van de zomervakantie door te brengen. In Drievliet werd nog een spannend avontuur beleefd, waarbij een heuse tassendief werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Na terugkomst werd deze fantastische week door de leiding en het bestuur afgesloten in de Rood Wit kantine met een hapje en een drankje.

 

Het bestuur nam dit jaar afscheid van Harriet Goossens, die na 8 jaar besloten heeft een punt te zetten achter haar Vakantieweek-carriere. Het bestuur zal haar inbreng en enthousiasme gaan missen. Indien u interesse heeft om een rol te spelen in de organisatie van de Kindervakantieweek 2009 dan kunt u contact opnemen met Edwin van Wensveen (0651179215).Het bestuur heeft al nieuwe ideeŽn voor de 35e editie van de Kindervakantieweek 2009.

 

Het bestuur alle sponsors, klein en groot, vrijwilligers en alle (hulp)leiding voor het mogelijk maken van deze editie van de Kindervakantieweek.